Hjem / Alt om norsk havre / Næringsinnhold

Næringsinnhold

Kjemisk sammensetning av avskallet havre og sammalt hvete, g/100 tørrstoff

  Havre, avskallet, gjenomsnittsverdi 1) Havre, typisk variasjon Hvete, gjenomsnittsverdi 2)
Stivelse 51,1 44-61 62,4
Protein 15,2 11-20 16,8
Fett 7,6 5-9 2,1
b-glucan 4,2 2,2-6,6 0,6
Aske 1,9 1,3-2,3 1,7
Kostfiber 8,9 7-11 12,5
Sukker 1,1 0,9-1,3 3,3

Referanse:

  1. 1) Webster, F.H. Whole-grain oats and oat products. Whole-grain foods in health and disease, ed. L. Marquart, J.L. Slavin, and R.G.Fulcher. 2002. St.Paul: AACC.
  2. 2) Ragaee,S and Scoles,G. Rye for improved food and feed. Speciality grains for food and feed, ed. E. Abdel-Aal and P. Wood. 2005. St.Paul: AACC.