Hopp til hovedinnholdet

Pressemeldinger

Havre i Trøndelag - Foto: Anbjørg Engen

Gjennom tett samarbeid mellom forsknings- og næringspartnere skal et omfattende forskningsprosjekt bidra til å sikre selvforsyning og lønnsom produksjon av sunn mathavre i Norge.

Sølvfarget havre på blå bunn viser at du har kommet til Nordre Follo. For denne fine symbolikken får ordfører Hanne Opdan årets pris fra Norsk Havreforenings leder Åsmund Bjørnstad.

To karer i en grønn havreåker

Norsk Havreforening inviterer alle norske havredyrkere til å dele sine valg og avlingsdata fra årets dyrking i Havre-NM 2021. Felles erfaringer er nyttige når man skal velge havresort, gjødselmengde og andre tiltak neste år.

Rune Sandsether blar i havrenotatene

Norsk Havreforening inviterer alle norske havredyrkere til å dele sine valg og avlingsdata fra årets dyrking i Havre-NM 2020.

- Flinke havredyrkere bør dyrke såkorn så vi får nok såkorn til alle som vil dyrke havre og til beredskapslager. Det er godt betalt, sier Rune Sandsether, leder i Norsk Havreforening.

Bonde med notater i havreåker

Hver dag senere såing ga 4-5 kg lavere avling pr dekar i 2019. Det viser tall fra 342 norske havredyrkere, som har delt sine dyrkingsdata anonymt med Norsk Havreforening.

Moden havre foto Jørgen Kjenstad

Alle havredyrkere blir invitert til å dele sine valg og avlingsdata fra årets dyrking i Havre-NM 2019.

Ca 20 personer i en havreåker

Norskhavre.no etterlyser gode havrebilder med mer, og betaler til sammen kr 5000,- for de beste bidragene til nettsiden. Fotokonkurransen fra i fjor fortsetter i 2021, og årets frist er også 30. september.

Følgende regler gjelder i konkurransen. Det tas forbehold om endringer i reglene. 

Havregrøt er godt for hjertet. Det har man visst lenge. Men nå er det også lovlig å påstå dette i markedsføring av havregryn og andre havreprodukter.

Oppskriftshefte for idrettslag

Norske idrettslag skal sette havre på menyen. Det er budskapet i en kampanje som Norsk Havreforening, Norges Bygdekvinnelag, Bygdefolkets Studieforbund, Opplysningskontoret for brød og korn, Sunn Jenteidrett, Lantmännen Cerealia, Norgesmøllene og Stangeland Mølle står bak.

Trond Buraas, Kjetil Aanstad og Jan Skulstad mottar vinnersjekken i Havre-NM

Fiskå Mølle Flisa vant årets norgesmesterskap i havredyrking. Mesterskapet ble i år arrangert på tre lokaliteter i henholdsvis Østfold, Hedmark og Trøndelag.

- Havre er et tilnærmet optimalt næringsmiddel for mennesker, spesielt nordisk havre som er dyrket i kaldt og fuktig klima. Den har et høyt innhold av kostfiber, gunstige fettsyrer og proteiner som bidrar til å holde oss friske lenge, sier nyvalgt leder i Norsk havreforening, Carsten Arnt-Jensen.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler