Hopp til hovedinnholdet

Dagen-derpå-grøt

Dagen-derpå-grøt er både salt og søt, en smakskombinasjon som aldri slår feil. Kokt på havre, rug, dadler og øl. Toppet med bacon og valnøtter. Dagen-derpå er reddet.

SLIK GJØR DU

  • Hvis du husker, ha gryn i en kjele med vann over natten.
  • Legg bacon på bakepapirkledd stekeplate i stekeovn på 200 °C. La det stå til halvstekt.
  • Bland sukker og valnøtter i en blender til det er bare små smuler.
  • Ta ut bacon og strø på nøtteblandingen. Sett tilbake i stekeovnen, bacon er ferdig når det er sprøtt og gyllent. Total steketid er omtrent 10 minutter. 
  • Kok opp gryn og dadler sammen med øl og vann. La grøten putre i ca. 5 minutter. Smak til med salt
  • Server grøten med skiver av sprøtt bacon med valnøttknekk. Denne gjør garantert dagen-derpå bedre. 

Likte du dagen-derpå-grøt, vil du nok like sjokoladegrøt også! Grøt kan absolutt være kosemat. 

 

Oppskrift fra Grøt på ville veier. 

Havrekalenderen

9.00-15.30 21. januar 2020

Oslo

17.00-20.00 21. januar 2020

Norske Felleskjøp, Schweigaards gate 34E, 5. etasje, Oslo

8.00-16.00 26. mars 2020
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler