Hopp til hovedinnholdet

Havrevafler i klubbhuset

Stor oppskrift - 50 vafler

9 egg
2 liter lettmelk
1 liter kulturmelk
1½ kg hvetemel
½ kg havregryn
3-4 dl sukker
4 ts kardemomme
4 ts vanlijesukker
4 ts bakepulver
350 g smeltet smør eller margarin

Alle ingredienser blandes i 5 liters bolle. Røra kan med fordel stå over natta, og den har samme holdbarhet i kjøleskap som melka. Hvis røra er for tykk når man skal steke, kan den tilsettes noe vann.

Vaflene serveres med tilbud om smør, hvitost, brunost, syltetøy og lettrømme.
Unntatt i Østfold hvor de serveres med pølse, stekt løk, ketchup og sennep.

Havrekalenderen

9.00-15.30 21. januar 2020

Oslo

17.00-20.00 21. januar 2020

Norske Felleskjøp, Schweigaards gate 34E, 5. etasje, Oslo

8.00-16.00 26. mars 2020
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler