Hopp til hovedinnholdet

Havrevafler uten gluten

Nok til 4 - 5 plater

  • 1 ½ dl glutenfri melblanding
  • 1 dl (40 g) ren havre
  • 30 g sukker
  • 1/3 ts kardemomme
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 2 ss smeltet margarin/smør

Bland de tørre ingrediensene, tilsett melken, egget og fettet i røren. Rør godt, eventuelt bruk kjøkkenmaskin. La røren stå å svelle kaldt i en halv til en time. Stek vaflene lysebrune. Dette rekker til 4 eller 5 vaffelplater. Hver plate gir 8-10 g havre. En halv plate gir 4-5 g havre.

 

Havre i glutenfritt kosthold

Bruk kun kvalitetstestet ren havre. Begynn forsiktig i samråd med lege. Nydiagnostiserte bør vente til man er frisk igjen.

Havrekalenderen

9.00-15.30 21. januar 2020

Oslo

17.00-20.00 21. januar 2020

Norske Felleskjøp, Schweigaards gate 34E, 5. etasje, Oslo

8.00-16.00 26. mars 2020
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler