top of page

Dagen-derpå-grøt

Opplysningskontoret for brød og korn




Dagen-derpå-grøt er både salt og søt, en smakskombinasjon som aldri slår feil. Kokt på havre, rug, dadler og øl. Toppet med bacon og valnøtter. Dagen-derpå er reddet.

SLIK GJØR DU

  • Hvis du husker, ha gryn i en kjele med vann over natten.

  • Legg bacon på bakepapirkledd stekeplate i stekeovn på 200 °C. La det stå til halvstekt.

  • Bland sukker og valnøtter i en blender til det er bare små smuler.

  • Ta ut bacon og strø på nøtteblandingen. Sett tilbake i stekeovnen, bacon er ferdig når det er sprøtt og gyllent. Total steketid er omtrent 10 minutter.

  • Kok opp gryn og dadler sammen med øl og vann. La grøten putre i ca. 5 minutter. Smak til med salt

  • Server grøten med skiver av sprøtt bacon med valnøttknekk. Denne gjør garantert dagen-derpå bedre.

Likte du dagen-derpå-grøt, vil du nok like sjokoladegrøt også! Grøt kan absolutt være kosemat. Oppskrift fra Grøt på ville veier.

Relaterte innlegg

Se alle

Havrelefse

Her får du en enkel oppskrift på havrelefse. Oppskriften gir 8 lefser med diameter på ca 30 cm. 7-8 dl havremel 2,5 dl vann 0,5 dl skummet melk 1/2 ts salt Ha vann og melk i en bolle sammen med litt s

Comments


bottom of page