top of page

Næringsinnhold

Kjemisk sammensetning av avskallet havre og sammalt hvete, g/100 tørrstoff

Havre, avskallet, gjenomsnittsverdi 1)
Havre, typisk variasjon
Hvete, gjenomsnittsverdi 2)
Sukker
1,1
0,9-1,3
3,3
Kostfiber
8,9
7-11
12,5
Aske
1,9
1,3-2,3
1,7
b-glucan
4,2
2,2-6,6
0,6
Fett
7,6
5,9
2,1
Protein
15,2
11-20
16,8
Stivelse
51,1
44-61
62,4

Referanse:
 

  • 1) Webster, F.H. Whole-grain oats and oat products. Whole-grain foods in health and disease, ed. L. Marquart, J.L. Slavin, and R.G.Fulcher. 2002. St.Paul: AACC.
     

  • 2) Ragaee,S and Scoles,G. Rye for improved food and feed. Speciality grains for food and feed, ed. E. Abdel-Aal and P. Wood. 2005. St.Paul: AACC.

bottom of page