
Vår familie er glad i pai til middag. For å få litt grovere bunn fikk datteren min på 12 år en idé om å kverne glutenfrie havregryn på mandelkvernen, og ha i paideigen. Det gjorde paien enda bedre!
Tekst og foto: Eli Marie Grindstad Mellem <marmelle@online.no>
Vi har en i familien som ikke skal ha gluten (food map diett). Og da er havre fint å bruke i maten. Oppskrift: Paibunn 100 g mykt meierismør (gjerne laktosefritt) 2,5 dl glutenfritt mel 5 ss kvernet glutenfrie havregryn 2 ss vann Presses ut/smøres ut i en paiform. Stekes på 200 grader i 10 minutter. Fyll: Her kan man variere alt etter hvilke ingredienser man har tilgjengelig. Her er to forslag: 1.
6-8 grillpølser i biter
2 sopp i skiver
1 tomat (enten i skriver på toppen, eller biter oppi paien)
Strø gjerne over litt finhakket purre
2.
To pakker bacon i terninger (stekes lett)
En halv paprika i biter
6-8 cherry tomater i båter
En neve finhakket purre
Eggemasse (helles over fyllet):
4 egg
3 dl melk (laktosefri ved behov)
Litt pepper
Ha over ca 2,5 dl revet ost. Stekes i ca 25 minutter på 220 grader til eggemassen blir stiv.